Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

Követem

Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem 1 álláshirdetést tett közzé

0 Review

Rate This Company ( No reviews yet )

Work/Life Balance
Comp & Benefits
Senior Management
Culture & Value

Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

Gestalte Europa! Formáld Európát!
(0)

About Us

A 2001-ben Budapesten alapított Andrássy Egyetem az első német nyelvterületen kívüli német nyelven működő egyetem. Finanszírozói Németország, Ausztria, Baden-Württemberg és Bajorország tartományok illetve Magyarország, támogatója pedig a dél-tiroli Trentino autonóm régió. Az egyetem nemzetközi jellegét az adja, hogy az ide érkező 250 hallgató és 60 tanár és kutató összesen több, mint 20 nemzetet képvisel.

Az Andrássy Egyetemen európai, illetve európai integrációs témák állnak a középpontban, különös tekintettel Közép- és Kelet-Európa országaira, valamint a Duna Régióra, hiszen az egyetem nem titkolt célja rátermett Európa-szakértők képzése. Az egyetem a német mint gazdasági nyelv terjesztése mellett a Duna-menti országok közötti együttműködés erősítésének elkötelezett híve, éppen ezért a főbb kutatási területek közé tartoznak az európai integrációs folyamatok, a transzformációs folyamatok, a demokráciák és gazdasági rendszerek minőségének vizsgálata, valamint a nemzeti identitások kialakulásával kapcsolatos kérdésfelvetések is.

A tutori rendszerű oktatást kínáló Andrássy Egyetem egyetlen Németországon kívüli egyetemként német akkreditációval is rendelkezik. A baden-württembergi akkreditációs ügynökség, az evalag minőségbiztosítási rendszere kezeskedik a legmagasabb képzési színvonalért, Magyarországon pedig kiemelt felsőoktatási intézménynek minősül: az Andrássy Egyetem az ötödik egyetem, amely a Nemzeti Kiválóság Program keretében elnyerte a „kiemelt egyetem” besorolást.